Paikka: Leaf-areena
Sarja: Hallisarja

Lauantaina oltiin palloiltu kaksi kuluttavaa matsia Nelosessa, joista erityisesti Pyövelit-pelissä Puistonvartijat saivat tyytyä lähinnä pallon jahtaamiseen. Sunnuntai-aamupäivällä saapuikin Leafille melko kankean näköisiä pelureita, mutta pian olisi taas juostava.

Kokoonpanosta tippui viime metreillä pois sekä Jalonen että Peltomaan Roni, joten liiaksi ei valinnanvaraa tälläkään kertaa ollut. Onneksi hallille hälytetyt viime kauden Puistonvartijat Lassi ja Kossu olivat Antin lisäksi tuoreilla jaloilla liikenteessä.

Ensimmäinen vastustaja oli viininpunaisissa paidoissa pelannut MGF, jossa pelaili paljon tuttuja naamoja pari kautta sitten Vitosessa kohdatusta FBC Sirpistä. Lohkon keskikastiin sijoittuneen MGF:n korkea karvaus yllätti Rangersin heti ottelun alussa ja se pääsikin iskemään taululle 0-1 lukemat heti puolentoista minuutin pelin jälkeen nopean syöttökuvion jälkeen.

MGF pääsi laukomaan vielä pari kertaa vaarallisesti, mutta pian ote alkoi kääntyä paremmin palloa liikuttaneelle Rangersille. Ottelun tähti Jokinen aloitti omat maalikarkelonsa viiden minuutin pelin jälkeen, kun mies ohjasi pienellä kosketuksella Matikan maalia kohti suuntautuneen laukauksen/purun/syötön ilmasta sisään. 1-1.

MGF iski aina pallon saatuaan terävästi vastaan ja useammalla punapaidalla näyttikin olevan melkoisen terävä laukaus. Vesku oli kuitenkin Rangers-maalilla mies paikallaan, ja mitä pidemmälle erä eteni, sen paremmin Rangerskin alkoi päästä paikoille.

Jokinen laukoi Rangersin ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 14:10 Maston syötöstä, mutta Sirppi, eikun MGF pääsi tasoittamaan vielä pelin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun laukaus melkein nollakulmasta painui Rangers-maalin kattoon. Vaikka Rangers oli ollut ottelutapahtumissa niskan päällä, mentiin puoliajalle (Hallisarjassa erät 2x20min) tasaisissa 2-2 lukemissa.

Toinen erä oli Rangersin hallintaa. Jokinen iski hattutempun heti minuutin pelin jälkeen ja hetken päästä piikistä vasemmalle laidalle siirretty Lassi kiitti ja ampui bravuurirannarinsa laidasta takayläkköön noin kahdettakymmenettä kertaa Rangers-paidassa. 4-2. MGF:ltä loppui viimeistään tässä kohtaa kiinnostus puolustuspelaamiseen ja pian ilmiliekeissä ollut Jokinen iskikin jo ottelun neljännen ja viidennen osumansa. Tätä 6-2 maalia edelsi melkoisen komea syöttökuvio, jossa reservistä nostettu Kossu toimi tilanteen rakentajana.

Erän puolivälissä Lassi osui toistamiseen vasemmalta. Tällä kertaa pienestä kulmasta lähtenyt veto pomppi vastustajan maalivahdin kautta verkon perukoille ja tilanteen jälkeen MGF-veska sai myös pientä kuittia omilta puolustajiltaan. 7-2.

Hyvää liikettä läpi ottelun hyökkäyspäässä tehnyt Virtanen pääsi myös maalitilastoihin ajassa 33:38 toisen Villen toimessa syöttäjänä. Punapaidoissa alkoi näkyä pieniä turhautumisen merkkejä ja pian yksi vastustajista komennettiinkin kahden minuutin istunnolle. Rangers-YV pyöritti hetken palloa, kunnes rannarikierrolle lähtenyt Jokinen käänsi syötön viereen vapaana olleelle Hänniselle, joka ampui suoraan syötöstä pallon jo yhdeksättä kertaa ohi MGF-molarin. Tilanteessa nähtiin myös viimein Jokisen kauden ensimmäinen syöttöpiste miehen tehojen ollessa nyt 14+1.

Loppuerässä oli vielä paikkoja lisäosumiin, mutta MGF oli joukkueista se, joka aloitti ja myös lopetti maalinteon. Veskun eteen pomppimaan jäänyt pallo lyötiin alakulmaan ajassa 36:00 ja näihin 9-3 lukemiin päättyi myös ottelu.

Joukkueen suoritus ei ollut kovin ihmeellinen, mutta onneksi ainakin yksi mies esitti  ottelussa parastaan. Maalia vartioinut Vesku oli toinen kaveri, joka pelasi yhden kauden toistaiseksi parhaista peleistään.