Rangers - KaPa-65 (4 - 4)

Aika: 10.3.2018 13.00
Paikka:
Sarja: 4-divisioona

Lauantaiaamuna 10.3.2018 elettiin salibandyseura Raadinkadun Rangersissa jännittäviä aikoja. Edessä olisi kaksi kauden viimeistä ottelua länsirannikon Nelosdivarissa Taivassalon liikuntahallissa, jotka mahdollisesti määrittäisivät seuran suuntaa ainakin vuodeksi eteenpäin.

Rangers oli omassa 4.divarilohkossaan kolmanneksi viimeisellä sijalla tasapisteissä vanhan treenivastustajansa SekTan kanssa, mutta keskenäisissä otteluissa niskan päällä (lukemin 4-4 ja 2-1). Se tarkoitti sitä, että jompikumpi seuroista tippuisi päivän päätteeksi suoraan 5.divariin ja toinen joutuisi karsimaan paikastaan jotakuta 5.divarin nousijaporukkaa vastaan.

Kilpakumppaneista SekTan (Sekundaarinen Taito) tie näytti vielä aamulla kivikkoisemmalta, sillä sen olisi kohdattava lohkon kärkiseuroista sekä TA-631 että SBT Shadows. Rangersilla oli puolestaan edessä paperilla helpommat pelit, kun vastaan tulivat sarjajumbo KaPa-65 sekä Pyövelit 2.

Niin vain runsaslukuisena paikalle saapunut SekTa yllätti kaikki ja otti omista peleistään kaksi voittoa lukemin 4-1 ja 5-4, Puistonvartijoiden seuratessa jännityksellä jälkimmäistä ottelua kentän laidalta. Rangersille "riitti" siis karsintapaikkaan kaksi voittoa, mutta kun toiselta päivän vastustajalta oltiin otettu aiemmin kaudella 11-2 pataan, oli homma helpommin sanottu kuin tehty.

No, lähdetään yrittämään.

Kaukalossa oli juuri päättynyt Shadows-SekTa matsi 4-5 lukemin, ja tilalle asteli kiroilevia Puistonvartijoita sekä uusikapunkilaisia "Kapan" pelaajia. Alkulämpöjäkään ei ehditty vetämään, sillä tuomari halusi viedä pallon heti keskipisteelle. Ei optimaalisin tilanne.

Ottelu alkoi tunnekuohusta huolimatta terävästi ja erityisesti päivän ykkösvitja Hannuksela-Virtanen-Pettersson-Reijonen-Helenius pääsi heti pyörittämään karuselliaan valkopaitojen päädyssä useaan otteeseen. Ajassa 2:34 palloa kaivettiinkin ensimmäistä kertaa Kapan maalista, kun Hannuksela löi Virtasen laukauksesta kimmonneen riparin sisään. 1-0.

Pian tämän jälkeen komennettiin Helge kyseenalaisesta tilanteesta "kädellä pelaamisesta" boksiin. Rangersin AV pelasi sekunteja pois tyylikkäästi ja Virtanen (vai kukas se olikaan) pääsi jopa läpiajoon, jossa takaa tullut vastustaja joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Jostain helvetin syystä tästä ei kuitenkaan tuomittu rangaistuslaukausta, vaikka kapteeni Petterssonin purnaus tuomareille kuului varmaan läheisen Salen kassalle asti.

Peliä jatkettiin 4v4, jonka päätteeksi sinipaidoille jäi myös hetki ylivoima-aikaa, kunnes Sampsa oli seuraava boksiin kutsuttu mies, tällä kertaa syynä väärä vaihto tai joku. Tälläkin kertaa AV pelasi hyvin, mutta Rassen maassapelaamisjäähy hetkeä myöhemmin oli liikaa ja Kapa pääsi tasoittamaan ylivoimalla pelin. 1-1.

Puistonvartijoilla olivat menneet pasmat hyvän alun jälkeen hivenen sekaisin, sillä tuntui siltä, että tuomarikaksikko näki ainoastaan sinipaitojen rikkeet. KaPa käytti tilanteen hyväkseen ja iski heti perään 2-1 lukemat taululle. WTF. Rangersin onneksi pelinjuonesta saatiin kuitenkin pian taas kiinni, ja maalien suhteen kuivaa kautta viettänyt Jokinen kävikin iskemässä pomppupallon sisään Kapa-maalin edustalta puolisen minuuttia ennen erän loppua. 2-2 lukemissa tauolle.

Toinen erä alkoi terävästi, kun Atte kävi iskemässä Rangersin johtoon Jokisen syötöstä heti 15 sekunnin pelin jälkeen. 3-2. Vähän ajan päästä oli kuitenkin taas Puistonvartija tehnyt tuhmuuksia tuomariston mukaan. Tällä kertaa Jokinen yritti kurottaa palloon Kapan vaihtoaition edessä, vastustaja astui mailan päälle ja levisi. Kaksiminuuttinen kampituksesta. Rangers hoiti kuitenkin alivoiman kunnialla.

Loppuerä oli Rangersin pallollista hallintaa, mutta muutamaa hyvää tilannetta lukuunottamatta kovin vaarallisille maalipaikoille ei päästy. Eipä toisaalta Veskullakaan juuri torjuntoja tainnut olla. 3-2 lukemissa tauolle.

Kun hyökkäyspelaaminen tuntuu normaalia helpommalta, unohtuu helposti puolustusvastuu. Näin kävi kolmannen erän aikana pariin otteeseen ja KaPa iski paikoistaan tehokkaasti. Toisessa tilanteessa KaPan nuorimies pääsi juoksemaan kunniakujaa sinipaitojen keskeltä ja nostamaan pallon Veskun vartioiman maalin yläkulmaan. 4-3 ajassa 39:15.

Rangersin oli pakko voittaa ottelu, joten pian oli otettava maalivahti pois. Rangers saikin luotua useita paikkoja viimeisen vitosen aikana, mutta ei tuntunut olevan onni myötä. Pelin viimeisellä minuutilla Jalonen laukoi pallon tolppaan, ja hetkeä myöhemmin Hannuksela iski tasoitusmaalin saman miehen poikittaissyötöstä. 4-4. Taulussa oli kuitenkin enää 9 sekuntia aikaa, eikä aloitusvoitosta huolimatta palloa saatu enää toimitettua Kapan maalille. Tasapeli tarkoitti sarjasta putoamista.