KaPa-65 - Rangers (5 - 7)

Aika: 16.12.2017 12.00
Paikka: Leaf-areena
Sarja: 4-divisioona

Pyövelit-ryöpytyksen jälkeen käytiin vähän pihalla haukkaamassa happea ja pian vihellettiinkin jo päivän toinen ottelu käyntiin. Vastustajana toimi perinteinen uusikaupunkilainen seura Kapa-65 (Kalannin Pallo), jolle tämä oli vasta päivän ensimmäinen ottelu.

Pääosin nuorista kavereista koostuneella valkopaitaisella KaPa:lla oli mukana vain 9 kenttäpelaajaa, eivätkä nämä (kaikella kunnioituksella) muutenkaan näyttäneet aivan yhtä pelottavalta nipulta kuin edellinen vastustaja. Tätä puolsi myös KaPa:n alkukauden saldo: kuusi ottelua, kuusi tappiota. Tämä matsi oli PAKKO hoitaa, tai muuten voitaisiin alkaa suosiolla keskittymään Hallisarjaan ja ensi kauden 5-divaripeleihin.

Ensimmäisessä pelissä surunauha kädessä pelannut Roni joutui lähtemään ystävänsä muistotilaisuuteen, joten otteluun lähdettiin tasan kahdella viisikolla:

Hannuksela-Jokinen-Hänninen
Kiilunen-Jalonen

Matikka-Virtanen-N.Pettersson
Reijonen-Myllymaa

Keski-Levijoki
(Suominen)

Ja hyvin se myös alkoi! Rangers näytti heti ottelun alussa kaapin paikan ugilaisille ja alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä kohti valkopaitojen maalia. Ajassa 05:07 myllytys palkittiin, kun Japin pystysyöttö löysi Nikin, joka ampui pallon näpyllä KaPa-maalin yläkulmaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Niki syötti poikittain Jokiselle, joka ampui lukemiksi 2-0. Heti seuraavassa vaihdossaan Jokinen osui jälleen – tällä kertaa Hannukselan esityöstä.

Rangers jatkoi täyttä höyryä eteenpäin ja pian terävällä pelipäällä ollut Virtanen löi vastahyökkäyksestä takatolpalta Nikin syötön ilmasta sisään. 4-0!! Tämähän sujuu kuin tanssi!

Vaikka KaPallakin oli muutamat paikkansa, ei hädän päivää juuri ollut. Ilmiliekeissä ollut kakkosvitja karvasi pallon jälleen vastustajan päädystä ja osui vielä erän lopulla kertaalleen, kun tällä kertaa kapteenin syöttö löysi maalin edustalle nousseen Matikan, eikä punapää tästä erehtynyt. 5-0 lukemissa tauolle!

Hyvänolontunne (kirjoitetaan yhteen toim.huom) ja uudet piste-ennätykset alkoivat ilmeisesti sekoittaa sen verran päätä, että toinen erä oli edellistä huomattavasti heikompi. Eipä näistä vastustajan maaleista enää kauheasti muista, mutta 1-5 kavennusosuma ajassa 18:42 taidettiin kauhoa sisään Rangers-maalin edustalla pomppineesta irtopallosta.

Kolmisen minuuttia myöhemmin kakkosvitja pääsi lisäämään johtoa, kun niin ikään hyvällä pelipäällä ollut Matikka iski ottelun toisen osumansa, tällä kertaa Virtasen tarjoilusta. Hetken varmaan jo luultiin, että peli on ohi, mutta niin vain KaPa osui toistamiseen minuutti tästä ja kavensi lukemiksi 2-6. Ensimmäisessä erässä 1+3 tehot kirjannut Niki pääsi vielä parikin kertaa toisessa erässä puolittaiseen läpiajoon, mutta lisäosumia ei tässä erässä enää nähty.

Kolmanteen erään KaPa nosti karvaustaan entisestään ja se tuotti ajoittain harmaita hiuksia Rangers-puolustajille, jotka jäivät liian usein ilman laitahyökkääjien syöttötukea. Hyvin palloja Rangers-maalin edustalta ottelun aikana siivonnut Masto veti tästä omat johtopäätöksensä ja driblasi kahden pelaajan ohi oman maalin takaa. Kolmannen karvaajan puikot olivat kuitenkin liikaa ja KaPa kiitti tästä iskemällä lähietäisyydeltä pallon häkkiin. 3-6...

Ei Rangers mitenkään kusessa ollut, mutta väsymys alkoi ilmeisesti painaa ja otteet herpaantua, sillä pallo ja jalat eivät liikkuneet enää avauserän tapaan. Ajassa 39:30 vastustaja sai vielä aikamoisen joulumaalin, kun kierteinen pallo pomppi laukauksenpeitosta omaan maaliin. Tai kyllä se vastustajalle lopulta merkattiin. Tosiasia oli se, että KaPa oli enää kahden maalin päässä (4-6) ja kellossa oli vielä aikaa viisi minuuttia.

KaPa ei kuitenkaan onnistunut järjestämään kunnon loppukiriä ja Masto kävikin paikkaamassa aiemman lahjamaalinsa vastustajan päässä, syöttämällä unelmapassin Virtaselle takatolpille. 4-7! Tämä ei ollut tässä, vaan valkopaidat kävivät vielä kaventamassa kaksikymmentä sekuntia ennen päätössummeria lukemiksi 5-7. Näihin lukemiin päättyi myös ottelu.

Pelin jälkeen Coach Särkelä kävi varsin kuumana omilleen siitäkin huolimatta, että juuri oltiin otettu elintärkeä voitto. Erityisesti hyökkääjät saivat kuulla kunniansa, sillä Särkelä koki, että puolustusvelvoitteista luistettiin liiaksi ottelun aikana. Niin tai näin, tämä oli joukkueelle hemmetin tärkeä voitto sarjapaikan säilyttämistä silmällä pitäen.

Heti huomenna pelataan kaksi peliä Hallisarjaa hyvin pitkälti samalla miehistöllä, joten nämä pitää nollata ripeästi. Ja ilman alkoholia.