Pyövelit 2 - Rangers (11 - 2)

Aika: 16.12.2017 10.00
Paikka: Leaf-areena
Sarja: 4-divisioona

Pitkästä aikaa pelattiin taas Nelosta. Vastustajaksi Leaf Areenalle lauantaiaamukymmeneltä saatiin vanha tuttu Pyövelit 2, jota Rangers ei ollut vielä historiansa aikana onnistunut voittamaan neljässä aiemmassa kohtaamisessa (O:4 V:0 T:1 H:3). Tällä kertaa Puistonvartijoilla oli myös rutkasti kokoonpanohuolia loukkaantumisten ja muiden poissaolojen vuoksi. Jalkeille saatiin tästä huolimatta lopulta 11 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Hannuksela-Jokinen-Hänninen
Kiilunen-Jalonen

Peltomaa(Matikka)-Virtanen-N.Pettersson
Reijonen-Myllymaa

Suominen
(Keski-Levijoki)

Ottelu lähti valkoisissa vieraspaidoissa pelanneiden Puistonvartijoiden osalta käyntiin terävästi. Pelin kolmannella minuutilla Reijosen pystypurku tavoitti Jokisen, joka purjehti Pyöveleiden maalialueelle, kiersi veskarin ohi, ja nosti pallon tyhjiin. Hyvä Juuso! Rangers sai luotua muutamia maalipaikkoja lisää, mutta erän edetessä pallollisesti taitavat mustapaitaiset Pyövelit alkoivat saada paremmin otetta pelistä. Tunnollisesti puolustanut ja ajoittain hienosti peliä rauhoittanut Rangers-miehistö kuitenkin kesti Veskun johdolla aina erän viimeiselle minuutille saakka, ennen kuin palloa kaivettiin ensimmäistä kertaa Rangers-maalista. 1-1 lukemissa mentiin myös tauolle.

Toiseen erään tuli sisuuntunut Pyövelilauma ja se näkyikin pian tulostaululla. Mustapaitainen kotijoukkue pyöritti reilussa neljässä minuutissa neljä maalia lyöden pari pomppupalloa sisään maalin edestä ja loput näteillä syöttökuvioilla. Äkkiä taululla olivat 5-1 lukemat. Vesku ei näille voinut mitään. Pari kertaa tuomareilta meni ohi selkeä rike maaleja edeltäneissä tilanteissa ja tämäkös harmitti Puistonvartijoita entisestään. Mm. Jokista ajettiin tylysti selkään vastustajan maalin edessä, mutta tätä ei nähty edes vaparin arvoiseksi.

Kapteeni Petterssonin kiertorannari Pyövelimaalin yläkulmaan ajassa 21:24 toi vielä Rangersin hetkeksi peliin mukaan, mutta reilua minuuttia myöhemmin Pyövelit neppailivat jälleen pallon häkkiin. 6-2 alkoi olla lopun alkua näin kovaa nippua vastaan...

Rangers jaksoi vielä painaa päälle toisen erän loppupuolella ja erityisesti kakkosvitja sai luotua muutamia hyviä tilanteita, mutta enää ei Pyöveliveska Ojalaa ohitettu.

Olikos se nyt sitten tämä maali, jossa Matikka kävi lyömässä hyökkäyspäässä vastustajaa koiville ja tästä nostettiin käsi pystyyn siirretyn rangaistuksen merkiksi. Pyövelit pyörittivät Rangers-päädyssä kuudella viittä vastaan varmaan kolme-neljä minuuttia palloa, ennen kuin laukaus laidasta upposi Veskun selän taakse erän viimeisellä minuutilla. Tauolle mentiin murheellisissa 7-2 lukemissa.

Kolmannesta erästä ei paljoa kerrottavaa ole, vaan siinä alettiin jo vähän säästelemään paukkuja päivän toiseen otteluun. Rangersilla alkoi loppua keinot ja Pyövelit paransivat pelaamistaan entisestään iskemällä kolme maalia lisää parin minuutin välein. Tilanne oli jo 10-2, kun Rangers pääsi vihdoin kokeilemaan ylivoimaa mustapaidan napatessa Myllymaan jalan kainaloonsa ihmeellisessä kaksinkamppailutilanteessa. Koipi oltaisiin viety varmaan kotiin saakka, jollei tuomari olisi tullut katkaisemaan riitapukareiden tanssia.

Ylivoimalla nähtiin hätäisiä ratkaisuja, eikä tämä lopulta tuottanut tulosta. Pyövelit iskivät vielä yhden häkin ajassa 42:33 ja nämä murskajaiset päättyivät hyvän alun jälkeen lopulta 11-2 lukemiin. Surullisesta tuloksesta huolimatta tämä ei ollut Rangersin historian huonoin ottelu, joskaan ei tietenkään hyväkään esitys. Vastustajat olivat vain selkeästi parempia.