SBT Shadows - Rangers (8 - 5)

Aika: 25.11.2017 16.00
Paikka: Turun Salibandyareena
Sarja: 4-divisioona


ShadowsRangers1.png

Päivän toiseksi vastustajaksi saatiin lohkon toinen uusikaupunkilaisjoukkue, sarjakärki SBT Shadows, joka oli toistaiseksi voittamaton viiden pelin jälkeen kolmella voitolla ja kahdella tasapelillä. Rangers pääsi pelien välillä hieman scouttaamaan keltapaitaista vastustajaansa ja äkkiä saatiin huomata, että kokeneista pelimiehistä koostuneella Shadowsilla oli myöskin aikamoinen karju maalitolppiensa välissä.

Toiseen otteluun saatiin mukaan ensimmäisestä pelistä sivussa olleet Masto ja Virtanen, joten kolmosvitjaksi muodostettiin "kaksi tornia ja hobitti -ketju", kun 204-senttinen Jaakko nostettiin samalla puolustuksesta piikkiin edellä mainittujen herrojen kaveriksi.

Rangers pääsi heti ottelun alusta alkaen lyömään erinomaista painetta keltapaitojen puolustukseen, ja tämä taisikin yllättää kotijoukkueena toimineen Shadowsin. Erityisesti Tikkis-Junnu-Niki -ketju oli terävänä, mutta palloa ei saatu toimitettua ugilaisveskarin taakse. Ajassa 5:37 rynnistys viimein palkittiin, kun Jokinen pääsi huitomaan pallon riparista verkkoon Shadows-maalin edustalta. 0-1!

Hetkeä myöhemmin kakkosvitja Tikkiksen johdolla oli jälleen karvaamassa palloa Shadows-päädystä, mutta tuomari näki Juuson rikkoneen pallonriistotilanteessa ja passitti miehen jäähylle työntämisestä. Käsittämätön ratkaisu. Rangers pelasi alivoimalla hyvin ja Niki pääsi jopa läpiajoon, mutta keltapaitainen puolustaja sai sen verran häirittyä tilanteessa, että veto suuntautui päin maalivahtia. Juuri samalla, kun Tikkis pääsi boksista, liukastui myös Junnu omassa päässä ratkaisevalla hetkellä ja vastustaja pääsi tasoittamaan lukemiksi 1-1.

Positiivisella peliifiliksellä ollut Rangers ei tästä hätkähtänyt, vaan se jatkoi paineen lyömistä Shadows-päätyyn. Kentällä oli nyt enemmän tilaa, kuin päivän aiemmassa pelissä, ja se sopi Puistonvartijoille. Palloa ei kuitenkaan maaliin asti saatu toimitettua ja erän lopulla rynnistys tyrehtyi Hannukselan estämisjäähyyn.

Alivoima kesti erän loppuun saakka, mutta toisen erän alussa Shadows pääsi ampumaan YV:llä lukemiksi 2-1 Rangers-puolustuksen myöhästyessä peitolta. Ihan sama, tää peli on meidän – ajateltiin.

Viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus, kun Niki syötti Tikkalahden läpiajoon. Salamannopea Tikkis juoksi vähän pitkäksi venyneen syötön kiinni ja huitaisi pallon yli Shadows-veskarin. 2-2! Paria minuuttia myöhemmin oli kapteenin itsensä vuoro osua, kun Junnu heitti 3v1 vastahyökkäyksestä vähän vaikean näköisen lätyn Nikille, joka otti tuosta vaan pallon haltuun ja iski pelivälineen ilmasta ristikkoon. 2-3! Tilanteen jälkeen sekä Junnu että Reiska tulivat ihmettelemään, että mites sä tuon teit?

Toisen erän loppupuolella oli vielä paikkoja lisäosumiinkin, mutta enää ei Shadows-veskaa ohitettu. Alkupelissä altavastaajana olleet keltapaidat pääsivät puolestaan kuin varkain rinnalle ja ohi, kun pari melko jäätävää pommia painuivat Rangers-maalin yläkulmiin. Kolmanteen erään siirryttiinkin Shadowsin 4-3 johdossa.

Erätauolla oltiin vielä varmoja, että takaa tullaan ohi, mutta kun Shadows-puolustajan heittämä roikku yllätti Temen ajassa 32:00, alkoi 5-3:ssa olla jo kurottavaa. Toki vielä oli lähes koko erä aikaa kavennusosumiin, mutta vastustajan veska oli osoittautunut pelin aikana melko hyväksi.

Kolmannessa erässä nähtiin myös ikävän näköinen tilanne, kun Tompan juoksulinja blokattiin Shadowsin vaihtoaition edessä ja mies lensi kyljelleen kaukalon reunan päälle. Tästä vaadittiin keltapaidoille kovaäänisesti estämisrangaistusta, mutta eihän sitä tullut. Tämä tietysti ihmetytti, sillä aiemmin Tikkis oli tuomittu täysin puhtaasta ja paljon kevyemmän näköisestä tilanteesta boksiin ja nyt jos koskaan ylivoimamahdollisuutta oltaisiin kaivattu.

Atte onnistui tuomaan ajassa 37:45 Rangersin maalin päähän ampumalla pelivälineen veskan kypärän kautta sisään, mutta paria minuuttia myöhemmin Shadows osui minuutin sisällä kahdesti, ja taululla olivat murheelliset 7-4 lukemat, kun viisi minuuttia oli peliaikaa jäljellä.

Teemu otti yhden haamupelastuksen kypärällään ja piti vielä Rangersin pelissä mukana, mutta kun Rangers oli käyttänyt aikalisänsä ja pyörittänyt hetken peliä kuudella viittä vastaan, pääsi Shadows heittämään pallon tyhjiin ajassa 42:48. Puolisen minuuttia myöhemmin ottelussa pirteällä pelipäällä ollut Jaakko toi vielä pientä toivon kipinää sinipaidoille iskemällä kavennusmaalin keltapaitojen maalin edustalta. Sama mies pääsi lopussa vielä yrittämään lisäosumia pariinkin kertaan, mutta ei uponnut enää. Lopputulos 8-5.

Harmittavinta ei ollut edes tappio, vaan se, että Rangers pystyi laittamaan hienosti kampoihin ennakkosuosikille ja jäi silti ilman palkintoa. Fakta on se, että vastustajat laukovat tällä hetkellä Puistonvartijoita paremmin, joten maalintekoa tullaan varmasti harjoittelemaan tulevissa treeneissä. Nyt pitää alkaa napsia pisteitä peleistä myös Nelosen puolella, tai muuten pelataan ensi kaudella 5.divaria. Lohko on tasokas niin kuin ollaan saatu huomata.

Rangersin kouluarvosana: 8-
Rangersin Kolme salamaa: Jaakko Turto

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 105:37Jokinen JuusoHänninen Atte
1 - 108:33VastustajaVastustaja
2 - 1 (yliv.)15:36VastustajaVastustaja
2 - 219:59Tikkalahti JuusoPettersson Niki
2 - 322:18Pettersson NikiPettersson Markus
3 - 325:08VastustajaVastustaja
4 - 326:33VastustajaVastustaja
5 - 332:00VastustajaVastustaja
5 - 437:45Hänninen AtteHannuksela Ville (C)
6 - 439:35VastustajaVastustaja
7 - 440:32VastustajaVastustaja
8 - 4 (tm)42:48VastustajaVastustaja
8 - 543:17Turto JaakkoVirtanen Ville
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
06:30Tikkalahti Juuso2 min
14:14Hannuksela Ville (C)2 min
44:05Pettersson Markus2 min
Torjunnat:
Keski-Levijoki Teemu: 0 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Keski-Levijoki Teemu
Maalivahti
3Pettersson Niki
Hyökkääjä
6Myllymaa Tomi
Puolustaja
7Tikkalahti Juuso
Hyökkääjä
10Helenius Jani
Puolustaja
14Reijonen Jere (A)
Hyökkääjä
16Pettersson Markus
Hyökkääjä
16Turto Jaakko
Puolustaja
23Jokinen Juuso
Hyökkääjä
67Hänninen Atte
Hyökkääjä
68Jalonen Sami
Puolustaja
71Kiilunen Juha-Pekka
Puolustaja
90Hannuksela Ville (C)
Hyökkääjä
91Virtanen Ville
Hyökkääjä
-Jalonen Sami
Valmentaja
-Särkelä Risto
Valmentaja