Aika: 23.9.2017 17.00
Paikka: Sport Garden
Sarja: Harjoituspelit

Lauantaina 23.9.2017 vietettiin Sport Gardenilla perinteistä Rangersin leiripäivää, jonka ohjelmaan kuului harjoitusten lisäksi treenipeli ja saunailta. Tänä vuonna Rangersin kauden ensimmäiseksi harjoituspelivastustajaksi valikoitui Paraisilta saapunut PIF 2, joka pelaa alkavalla kaudella toisessa 4.divarilohkossa.

Pääosin nuorista pelaajista ja muutamasta kokeneemmasta karpaasista koostunut punapaitainen PIF 2 oli pelannut tuntia aikaisemmin harjoitusottelun Rangersin treenivastustajaa FBC Turku 3:sta vastaan (lopputulos 5-1 BeeCeelle), joten aivan tuoreilla jaloilla eivät paraislaiset olleet enää päivän toisessa ottelussaan.

Rangersilta oli sivussa Jokinen, Atte, Saku, molemmat Villet, Japi, Helge, Matikka ja Daddy, mutta tästä huolimatta jalkeille saatiin energinen ja näytönhaluinen Puistonvartijaporukka, joka pelasikin parhaan ottelunsa miesmuistiin. Ottelussa nähtiin myös useampi Rangers-debyytti, kun Jaakko, Rasse, Roni, Antti ja Tomppa jättivät jokainen oman hyvän panoksensa kaukaloon.

Valkoisissa paidoissa pelannut Rangers otti alusta alkaen pallonhallinnan itselleen ja se saikin luotua heti useita hyviä hyökkäyksiä kohti PIF-maalia. Vahva alku palkittiin kuuden peliminuutin jälkeen, kun Tikkalahti pääsi lyömään pomppupallon nuoren PIF-veskarin edestä häkkiin. 1-0. Rangers sai luotua ensimmäisessä erässä useita hyviä maalipaikkoja ja Tikkalahti pääsi kertalleen läpiajoonkin, mutta PIF:n maalivahti piti joukkuettaan pystyssä erinomaisilla torjunnoillaan. Myös Rangersin päädyssä Teemu oli mies paikallaan, vaikka kovin montaa laukausta ei PIF pystynytkään tuottamaan tunnollisesti puolustanutta Rangers-nippua vastaan.

Toista erää oli keretty pelaamaan vain minuutti, ennen kuin Tikkis komennettiin boksiin maalivahdin häirinnästä. Rangers-puolustuksessa Rasse ja kumppanit selvittivät kuitenkin alivoiman esimerkillisesti ja parin minuutin jälkeen Rangers onnistui toistamiseen maalinteossa Markuksen osuessa Laten syötöstä. Kolmea minuuttia myöhemmin oli Laten itsensä vuoro tuuletella, kun paluumuuttaja löi hienon syöttökuvion päätteeksi pallon pienestä kulmasta sisään, Sampsan ja Tikkiksen toimiessa kuvion rakentajina.

Vaikka Rangers jatkoi vahvoja otteitaan ja oli selvästi niskan päällä ottelutapahtumissa, se päästi aivan puskista PIF:n mukaan otteluun toisen erän lopussa ja kolmannen erän alkupuoliskolla omilla virheillään. Olihan PIF:llä tuuriakin, ainakin ensimmäisessä maalissaan, jossa vastustajan hyökkääjä näytti potkaisevan pallon maalille vaihdetun Veskun selän taakse. Yksi PIF-puolustajan kaukaa lähtenyt rannari upposi vähän helposti Rangers-maalin alakulmaan ja kolmas taisi pomppia sisään Tompan kengästä tai jostain. Meni miten meni, se ei riittänyt, vaan Reiskan keskialueen pallonmenetyksestä PIF rokotti jälleen mennen yht'äkkiä 4-3 johtoon.

Paraislaisten riemu ei kauaa kestänyt, sillä puoli minuuttia myöhemmin Late pommitti keskisektorista pallon ohi punapaitojen molarin tasoittaen lukemat neljään-neljään. Hetkeä myöhemmin punapaita komennettiin jäähylle, ja Rangersille tarjottiin johto-osumaa ylivoimalla. Rasse, Niki ja Junnu pyörittelivät hetken peliä oikealla laidalla, ennen kuin Nikin Mastoa tavoitellut poikittaissyöttö pysähtyi keskellä seisseen Tompan lapaan, joka pyssytti "ensimmäisen maalinsa sitten C-juniori-iän". 5-4!

12 sekuntia edellisestä oli ottelussa pari "kakkossyöttöä" antaneen Sampsan vuoro osua, kun jäätävä lämäri painui yläkulmaan. Rangers osui vielä kertaalleen ottelun 44' minuutilla, kun Masto ja Niki pelasivat komean syöttökuvion päätteeksi Markuksen vapaaksi takatolpalle, eikä "Junnu" tästä erehtynyt.

Lopputulos 7-4 mairitteli hivenen vastustajaa, sillä ilman PIF:n veskarin erinomaisia otteita, olisi tulos voinut olla erilainen. Kaikki kunnia kuitenkin hyvin taistelleille nuorille (ja vanhemmillekin) punapaidoille ja tsemppiä alkavaan kauteen!

Coach Särkelä oli positiivisen yllättynyt Rangersin otteista kauden avausottelussa, vaikka hetkittäinen otteen herpaantuminen maksoikin muutaman maalin. Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa kohti tosipelejä!

Rangersin MotM: Lauri Mattila