Rangers - Yrmyt (3 - 6)

Aika: 7.1.2018 18.00
Paikka: Leaf-areena
Sarja: 4-divisioona

Rangersin vastuuturnauksen ensimmäinen ottelu Naantalia vastaan päättyi pettymykseen, niin kuin niin moni muukin Nelosen ottelu tällä kaudella. Toisen pelin vastustaja Yrmyt oli oletettavasti vielä Naantaliakin kovempi haaste, sillä edellinen matsi lokakuussa Rangersin ja Yrmyjen välillä oli päättynyt oranssipaitojen 7-0 voittoon.

Rangersin tavoitteena oli karvata ylhäältä ja estää Yrmyjen pitkien pallojen viljeleminen mahdollisimman tehokkaasti. Ottelu alkoikin melko tasaisissa merkeissä, vaikka terävästi palloa liikuttaneet Yrmyt saivatkin luotua sinipaitoja vaarallisempia tilanteita.

Kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen sekä Markus että vastustaja komennettiin jäähylle pienestä nahistelusta ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Puolen minuutin päästä oli toinen oranssipaita boksissa ja Rangers sai harvinaisen herkullisen tilaisuuden yrittää johto-osumaa 4v3. Mielikuvituksettomaksi pallonsiirtelyksi meni ja tämä tilaisuus hukattiin.

Rangersilla oli erän puolivälin jälkeen hyvä painostusvaihe, mutta sinipaitojen epäonneksi ottelun avausmaali syntyi omaan päähän, kun poikittain maalin edestä viuhunut syöttö kimposi Myllymaan kengästä/mailasta omaan maaliin. 0-1. Minuuttia myöhemmin Markus nousi kuitenkin oikealta laidalta ja neppaili yksilösuorituksellaan pallon rystyllä ohi Yrmyjen molarin. 1-1!

Hetken näytti siltä, että tästä tulee tasainen peli, sillä vaikka Yrmyt hyökkäsivät tehokkaasti, oli heidän puolustuspelaamisensa melko flegmaattista. Se siitä luulosta, sillä oranssipaidat iskivät erän loppuun kolmeen minuuttiin neljä maalia. Yhtäkkiä maalia vartioinut Vesku ei tuntunut saavan ainuttakaan vetoa kiinni. Erätauolle 1-5 tilanteessa ja peli tuntui lähes taputellulta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös ikävä tapaturma, kun Rasse loukkasi jalkansa. *Jälkeenpäin saatiin kuulla, että lääkärikäynnillä todettiin rasitusmurtuma, joka pitää miehen sivussa useamman kuukauden. Tsemiä Rasse!

Toiseen peliin penkin päähän saapunut Japi ripitti joukkuettaan erätauolla parempiin suorituksiin, mutta Rangersilla ei tuntunut olevan oikein uskoa ja jalkoja toteuttaa sovittua pelitapaa. Sekä vastustajan että Tikkalahden jäähyt sekoittivat erän alkua ja Yrmyt pääsi lisäämään johtoa ylivoimalla jo kuuteen-yhteen ajassa 20:33. Viitisen minuuttia myöhemmin myös Markus komennettiin boksiin ja erän lopulla nähtiin myös pelirangaistus, kun koko ottelun koiruuksia harrastanut Yrmy komennettiin vihdoin suihkuun jälkipelistä.

Kentälliset olivat jatkuvasti sekaisin erikoistilanteiden ja Rassen loukkaantumisen vuoksi, eikä Rangers löytänyt enää pelirytmiä, vaan homma meni sekavaksi pallon perässä juoksemiseksi. Yrmyjen YV-maali jäi lopulta erän ainoaksi ja päivän viimeiseen varttiin lähdettiin synkässä 1-6 tilanteessa.

Japi painotti, että viidessätoista minuutissa ehtii tehdä helposti viisi maalia, mutta puolustuspelaamista ei sovi unohtaa tai kurottavaa on kohta liikaa. Yrmyt tuntuivat olevan jo kotimatkalla, sillä oranssipaitojen pelaaminen meni täysin flegmaattiseksi neppailuksi ja pian Rangers pääsi myös jälleen pyörittämään ylivoimaa. Ei kuitenkaan maalia.

Kolmas erä oli täyttä hurlumheitä molempien joukkueiden hakiessa kaiken maailman jalkamiinoja ja ilmaveivejä ilman tietoa minkäänlaisesta organisoidusta salibandysta. Paikalle saapuneet Puistonvartijafanit olivat varmasti ihmeissään, että mitäs touhua tämä nyt on?

Ajassa 39:04 nähtiin vastaavanlainen tilanne, mitä Reijosella oli päivän ensimmäisessä ottelussa. Yrmy nappaa laidan vieressä junttaotteen Virtasesta ja molemmat lentävät lopulta laidan päälle. Tuomarin ratkaisu on molemmille nahistelijoille 2min. Uskomatonta.

Peliä jatkettiin 4v4 ja tästä lähtikin mahdottomalta vaikuttanut kiri käyntiin. Ensin Tikkalahti pelasi pallon Latelle, jonka veto painui viimein ohi Yrmyjen molarin ajassa 40:58. Vain neljätoista sekuntia ennätti kulua edellisestä, kun ottelun avausmaalissa epäonnensankarina toiminut Myllymaa lähti nousuun vasemmalta laidalta ja käänsi lopulta komeasti rystyllä pallon Yrmyjen maalin takayläkköön. C'MOON! Kolme maalia kirittävänä, mutta melkein neljä minuuttia aikaa!

Ei se sitten seissyt kuitenkaan. Yrmyt onnistuivat jäädyttämään pelin, eikä montaa vaarallista tilannetta enää nähty. Lopputulos 3-6.

Heikko peli meiltä, ja tuskin oranssipaidatkaan kovin tyytyväisiä olivat omiin otteisiinsa. Pisteet kuitenkin ratkaisevat ja niitä ei tälläkään kertaa onnistuttu mukaan saamaan. Pelikello ja paperit kasaan ja kotia kohti.

Rangersin Kolme salamaa: Tomi Myllymaa