Paikka: Leaf-areena
Sarja: 4-divisioona

Uusi vuosi ja uudet samat vanhat kujeet. Peli-intoa täynnä olleet Puistonvartijat saapuivat Leafille sunnuntaina jo kukonlaulun aikaan, sillä vuorossa oli Rangersin vastuuturnaus. Siinä ei ehditty edes kahvikupposta hakea, kun fysiikanope Hannuksela olikin jo asentanut pelikellon toimintakuntoon. Juuri näin!

Vielä saatiin vähän jännittää ehtiikö ensimmäiseen peliin toimitsijaksi komennettu Antti ajoissa paikalle, mutta niin mies saapui kuin saapuikin areenalle tulisilla vaunuillaan, kuin jumalainen adonis. Hyvä Antti!

Kello 10 alkaneessa matsissa vastassa oli SB Naantali 3, joka alakuloisesta nimestä huolimatta oli syksyllä kostautunut ihan tekijäporukaksi. Kauden avausturnauksessa Maijamäen parkettilattialla tulikin tukkaan näiltä herrasmiehiltä 1-5, joten nyt olisi ollut revanssin paikka. Vaan ei!

Kolmella hyökkäsyvitjalla ja kahdella pakkiparilla peliin lähtenyt valkopaitainen Rangers aloitti ottelun erinomaisesti ja se ottikin heti pelivälineen hallintaansa useiksi minuuteiksi. Neljän ja puolen minuutin tanssahtelun jälkeen Masto pääsikin ampumaan kanttirannarilla kauden avausosumansa ohi naantalilaismolarin Laten esityöstä. 0-1!

Erä jatkui Puistonvartijoiden komennossa, mutta vastustajan veska piti parilla hyvällä kopilla tummansinipaidat pelissä. Ajassa 12:35 naantalilainen tuomittiin oikeutetusti estämisestä jäähylle, mutta tämä tuntui ennemminkin sekoittavan Puistonvartijoita, kuin helpottavan maalinteossa. Pienen YV-pyörityksen jälkeen sinipaidat pääsivät pallonriistoon ja syöttelivät ohi Rangersin karvauksen pallon lopulta aina Teemun selän taakse asti. 1-1, ja näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle breikille.

Vaikka lukemat olivat tasan, oli Rangers ollut selvästi niskan päällä, joten tarkoituksena oli jatkaa peliä samalla kaavalla kuin ensimmäisessä erässä. Naantalin papat nostivat kuitenkin karvaustaan ja se vaikeutti huomattavasti valkopaitojen pelinavausta, kun laiturit eivät tulleet tarpeeksi alas tukemaan puolustajia.

Rangersin onneksi naantalilainen komennettiin boksiin ajassa 18:50 mailaanlyönnistä ja pian ykkösylivoimaan nostettu Sampsa pääsikin virittämään rannarin keskeltä maalin alakulmaan. 1-2! Naantalilaiset alkoivat kuitenkin saamaan paremmin otetta pelistä erän edetessä ja pian nähtiinkin kaksi maalia reilun minuutin sisällä vastahyökkäyksestä ja korkean karvauksen tuottamasta pallonmenetyksestä. 3-2 kotijoukkueelle.

Rangers ei tästä lamaantunut, vaan se pääsi ajoittain pyörittämään peliä myös hyökkäyspäässä. Erityisesti Tikkalahti loi itselleen useammankin maalipaikan kuin tyhjästä, mutta naantalilaisveskaa ei ohitettu.

Ajassa 27:05 sinipaita joutui estämään Rassea laidalla ja Rangers pääsi jälleen pyörittämään ylivoimaa. Tällä kertaa ei uponnut ja, kun Puistonvartijat alkoivat jo odotella eräsummeria, iski Naantali vielä pallon börsään 9 sekuntia ennen taukoa pienestä nukahduksesta. 4-2.

Kolmas erä alkoi Rangersin osalta terävästi, kun ottelussa jo moneen kertaan nähty kulmavaparikuvio yllätti viimein naantalilaisveskan. Hannuksela antoi kulmasta tiputuksen vastustajasta irtaantuneelle Nikille, joka iski pallon takayläkulmaan. 4-3, täältä tullaan vielä!

Ja niin hetkeksi tultiinkin, sillä sama kakkosvitja kävi iskemässä vastahyökkäyksen sisään muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Hannukselan sivuttaisliikkeestä lähtenyt rannari painui verkon perukoille. 4-4! Vain sekunteja kentällä ollut viisikko jäi kaukaloon lisäosumien toivossa, mutta hetken päästä naantalilaismolari pääsi heittämään pystyavauksen, josta seurasi lopulta läpiajo ja maali. 5-4 ajassa 34.57.

Rangers haki vimmatusti tasoitusosumaa ja Niki löi pallon ilmasta jopa tolppaan mutta ei uponnut. Myös Jokista rikottiin melko räikeästi vastustajan maalin edessä, mutta tästä ei edes vaparia vihelletty.

Pian Markus kampitettiin vastustajan kulmauksessa. Ei vaparia tästäkään, mutta kaatumisesta seuranneessa tilanteessa tuomari näki Junnun pelaavan palloa maassa. 2min jäähy. Alivoima pelasi kohtuullisen hyvin, mutta viisi sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Naantali pääsi iskemään poikittaissyötöstä pallon ohi Teemun. 6-4, peliaikaa viisi minuuttia.

Ensimmäiset kaksi erää kohtuullisesti viheltäneiltä tuomareilta meni loppu farssiksi, sillä sekä Reiska, että vastustaja tuomittiin boksiin tilanteessa, jossa sinipaita nappasi Jeren käden omassa kulmauksessa kainaloonsa ja lopulta työnsi miehen laidan yli Jeren itsensä ainoastaan tiedustellessa tuomareilta että minkäslainen homma? Vaikka ylivoimaa ei saatu, oli kaukalossa silti tilaa, kun peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Jossain kohtaa myös Teemu otettiin maaliltaan ulos kavennusosuman toivossa ja se kostautuikin lopulta nopeasti, kun naantalilaishyökkääjä pääsi ampumaan pallon Rangersin vaihtoaition edestä tyhjiin. 7-4 ajassa 44:34 ja se oli sitten siinä.

Me Rangersissa emme halua syytellä tuomareita, sillä näitä nyt vaan sattuu. Omat ylivoimat olisi pitänyt käyttää paremmin hyödyksi ja omassa päässä olisi pitänyt olla terävämpi. Ensimmäinen erä oli kiitettävää tekemistä, mutta sitten vähän lässähti loppua kohti. Tasainen peli, kokeneempi jengi voitti. Vituttaahan se.

Rangersin Kolme salamaa: Juha-Pekka Kiilunen