Rangers - Pyövelit 2 (6 - 6)

Aika: 7.1.2017 12.00
Paikka: Leaf-areena
Sarja: 4-divisioona

Vuosi 2017 oli ehtinyt vanhentua vain viikon ja taas pelattaisiin tärkeistä pisteistä. Syksyn kaikki sarjapelit oltiin palloiltu SB Areenalla, joten tällä kertaa pelipaikkana toiminut Leaf Areena toi hommaan mukavaa vaihtelua.

Puistonvartijoilla oli muutamia ikäviä loukkaantumisia ja poissaoloja, kun sivussa olivat mm. Tikkalahti, Kossu, Hautala ja Sampsa, mutta onneksi jalkeille saatiin silti tarpeeksi jätkiä.

Ensimmäisen pelin vastustajana toimi kivenkova Pyövelit 2, jolta tuli kauden avausturnauksessa rumasti 9-1 tukkaan. Matsiin lähdettiinkin ennakkoluulottomasti pelaamaan omaa peliä ja katsomaan mihin se tällä kertaa riittää.

Ottelun alku oli vauhdikasta salibandya. Taitavasti palloa liikuttaneet Pyövelit aloittivat maalinteon jo puolentoista peliminuutin jälkeen, mutta heti seuraavassa vaihdossa Rangersin uusi maalitykki Jokinen tasoitti lukemat, kun laukaus otti kimmokkeen Pyövelipakista ja pomppi ohi hölmistyneen veskarin.

Erä eteni Pyöveleiden pallonhallinnalla, mutta Rangersin matala karvaus tuotti yllättäviä vaikeuksia mustapaidoille, eivätkä nämä päässet kovin hyville maalintekopaikoille muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Rangers pelasi tunnollisesti omassa päässä ja aina pallon saadessaan iski terävästi vastaan, mistä puolestaan syntyi muutamia tilanteita toiseen päähän, kun Pyövelit eivät ehtineet kunnolla ryhmittymään.

Hyvän Rangers-myllytyksen jälkeen ottelussa pirteänä ollut Jokinen kampitettiin nurin, mutta tuomarit eivät Rangersille ylivoimaa antaneet. Tämä jäikin muuten erinomaisesti viheltäneiden tuomareiden ainoaksi lapsukseksi ja kentällä annettiin kerrankin pelata kovaa, mutta rehdisti. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja ensimmäiselle erätauolle mentiin hivenen yllättävästi 1-1 lukemissa.

Rangers jatkoi toisessa erässä hyvää joukkuepelaamistaan ja pian se palkittiinkin, kun Nikin laukaus upposi (sekin pienen kimmokkeen kautta) Pyöveleiden maalin takakulmaan. Pyövelit sisuuntui tästä hivenen ja iskikin pian pelin jälleen tasoihin. Rangers pääsi vielä erän loppupuolella toisen kerran johtoon Sakun tykittäessä pallon börsään vastahyökkäyksestä, mutta jälleen alle minuutin päästä nähtiin Pyöveleiden tasoitus.

Joskus aiemmin olisi Puistonvartijoilla kenties päät painuneet, muttei tänään. Kentällä nähtiin yhtenäisesti taisteleva porukka, joka ei turhia taululle tuijotellut. Loppuerässä Rangers pystyi edelleen laittamaan Pyöveleille hyvin kampohin ja valkopaitojen hyvät otteet palkittiinkin ylivoimamahdollisuudella, mutta maalin asti ei palloa erikoistilanteesta saatu. Tauolle mentiin kutkuttavissa 3-3 lukemissa.

Toisen erän jännittävin hetki nähtiin, kun Reijonen taklattiin päin betonipylvästä (kompastumisesta aiheutunut inhimillinen vahinko) ja mies loukkasikin samassa rytäkässä olkapäätään, muttei onneksi sattunut sen pahemmin.

Kolmannessa erässä Pyövelit löivät vielä yhden vaihteen lisää ja voittoakin alettiin silmin nähden hakemaan ihan tosissaan. Voittoa halusivat myös Puistonvartijat ja Atte olikin mies jonka kanttirannari vasemmasta laidasta vei Rangersin ottelussa jo kolmatta kertaa johtoon.

Paria minuuttia myöhemmin Saku joutui rikkomaan mustapaitaa keskialueella ja Sotaraudalle tuomittiinkin mailaanlyönnistä kakkonen. Ei mennyt montaa sekuntia, ennen kuin Pyöveleiden taitava YV-kentällinen naputti pallon takatolpalta tyhjiin klap klap tyyliin ja jälleen oli peli tasan. 5-5.

Puistonvartijat tuntuivat ihmettelevän vielä edellistä tilannetta ja pian kaivettiin palloa toistamiseen Teemun selän takaa. Hyvältä näyttänyt tilanne oli äkkiä kääntynyt päälaelleen ja peliaika alkoi käydä vähiin.

Tyrmistynyt Jokinen päätti, että ei saatana, tällainen peli ei vetele ja otti homman omiin käsiinsä iskiessään pian kaksi maalia putkeen. Jälkimmäinen näistä oli todellinen tahtomaali, kun mies pusersi itsensä väkisin kolmen Pyövelin välistä maalin edustalle ja iski pallon rystyllä sisään räjäyttäen hämmästyneen puistonvartijoiden vaihtopenkin. Jokinen totesi myöhemmin, että "viimeksi varmaan junnuna meni rystypuolelta".

Takaa-ajoasemaan joutuneet Pyövelit joutuivat ottamaan maalivahdin pois ja pääsivätkin vielä ajassa 44:23 tasoittamaan Rangersin vaihtoaition edestä lukemat 6-6:een, kun puolustajan veto viuhui takatolpan kautta sisään.

Pyöveleille tuntui ottelusta vain voitto kelpaavan ja he jatkoivatkin pelin loppuun saakka ilman maalivahtia. Tämä meinasi kostautua vierasjoukkueen kannalta, sillä Nikin viime hetken roikkupallo oli vielä lentää tyhjiin, mutta se pomppi lopulta pari senttiä ohi ja tuomarin päätösvihellys päätti tämän kiimaisen kamppailun.

Johtaja Särkelä kehui pelin jälkeen Puistonvartijoita siitä, että pelisuunnitelmaa noudatettiin tunnollisesti ja totesi tämän olleen toistaiseksi Rangersin kauden paras 45-minuuttinen. Ja olihan tämä tärkeä piste.

Rangersin MotM: Juuso Jokinen